уторак, 4. август 2020.

Lazanja sa makaronama

Lazanja sa makaronama



Sastojci:

-500 gr. mlevenog junećeg mesa
-500 ml. paradajz soka
-3x manje glavice crnog luka
-3 čena belog luka
-350gr. makarona
-peršun po želji
-so otprilike
-biber otprilike
-suvi začin po želji

*Sastojci za bešamel sos

-700ml. mleka
-otprilike 50 gr. putera
-2,4 kašike brašna
-200gr. rendanog kačkavalja
-so
-biber


Postupak:

Sitno naseckati crni luk i pržiti ga do staklasto smedje boje. Zatim dodati sitno seckani beli luk i pržiti još par minuta. Dodati mleveno meso i posoliti. Dinstati sve zajedno dok se ne uprži. U uprženo meso uliti paradajz sok i oataviti da se krčka na tihoj vatri. Što duže to bolje. Ja kuvam oko pola sata, moze naravno i brže to je opcionalno. Ali crveni sos je više ukusan kada se duže kuva. Kada smatrate da je gotovo dodati biber i peršun.

Na drugoj ringli staviti vodu za makarone. Usoliti je i sačekati da proključa. Zatim staviti makarone i kuvati ih kao što piše na pakovanju. Na kraju ocediti makarone. 

Bešamel sos: Rastopiti puter, dodati brašno i sjediniti ih mešanjem. Zatim postepeno dodavati mleko uz stalno mešanje na manjoj vatri. Dodati so i kada je sos zgusnut i kremast dodati rendani kačkavalj. 

Vatrostalnu činiju premazati puterom, razmazati malo crvenog sosa po dnu a onda polovinu makarona ravnomerno rasporediti da prekrije dno. Preko makrona dodati crveni sos a preko crvenog sosa bešamel sos. Zatim dodati drugu polovinu makarona. Preko druge polovine dodati bešamel sos. (Ako vam je ostao crveni sos onda stavite i njega kao sto je opisano)
Staviti u rernu na 180 stepeni i ostaviti da se zapeče oko dvadeswtak minuta. 

Prijatno ☺️









Нема коментара:

Постави коментар