Sastojci:
- Belo meso sa koskom (originalna verzija) ili 2 batka sa karabatkom ( ja preferiram )
- Ceo cen belog luka ( moze i manje ali i vise, sve zavisi od ukusa )
- 4 kasike belog ili kukuruznog brasna
- 1 do 2 kasicice ulja
- Kockica supe
*** moze i ne mora:
* Djumbir - otprilike 1-2 cm debljine
* 1 kasicica kurkume
* 1/2 do 1 kasicice kima
* 2-3 kapsule Cardamom-a ( pred kraj kuvanja izvaditi iz corbe )
* 3-4 karanfilica ( pred kraj kuvanja izvaditi iz corbe )
Priprema:
Meso staviti da se kuva i kada voda prokljuca staviti kockicu supe da se kuva zajedno sa mesom.
Kada je meso kuvano izvaditi iz serpe da se prohladi i potom ga iscepkati, moze i da se secka ali ja volim bas onako kako je spremala moja mama.
Beli luk i djumbir sitno iseckati i dodati cardamon, karanfific, kim i kurkumu u supu (vatru smanjiti).
U medjuvremenu u tiganj sipati ulje i kada se ulje zagreje dodati brasno. Brasno treba proprziti na umerenoj temperaturi uz stalno mesanje da ne bi zagorelo. Kada brasno dobije blago zutu boju ukloniti sa vatre i polako dodavati u corbicu koja se kracka sve vreme na srednjoj temperaturi, naravno uz stalno mesanje.
Prijatno :-)
Нема коментара:
Постави коментар