четвртак, 12. јануар 2017.

Karađorđeva šnicla


Karađorđeva šnicla


Junece snicle začiniti raznim začinima za meso (ruzmarin ,biber u zrnu, lovorov list , majčinu dušicu ,čili papriku sitno seckanu , nekoliko čena belog luka ,nekoliko listova žalfije itd i morske soli , sve to treba samleti u avanu ) .Kada je meso dobro začinjeno ,podrazumeva se da je predhodno osušeno od tečnosti krpom ili ubrusom , tada ga stavite u kesu i preko kese izlupajte čekićem za meso te ga pretvorite u palačinku debljine 4 , 5 milimetara .To zarolajte i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati a najbolje preko noći .


Kada su šnicle odstajale i poprimile oblik rolne , pripremite fil sa kojim planirate da filujete šnicle. Obično je to punjenje od suvog vrata , šampinjona ,dimljene slanine i kačkavalja , ali vi možete da napunite šnicle i sa nekim vašim punjenjem .

Kada ste nafilovali šnicle i zarolali uvaljajte svaku šniclu u razmućena jaja pa u prezle , u jaja obavezno stavite malo soli i bibera , pohovanje u prezlama i jajima ponovite dva puta , tako da sve pukotine ili praznine popunite da ne bi iscureli sokovi , posebno kačkavalj koji obavezno iscuri ako ima pukotina .

U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa u njega rastopite maslac , potrebno je da odnos maslinovog ulja i maslaca bude 1 prema 5 , a šnicle moraju da se prže u dubokom ulju , pa ćete videti koliko vam treba ulja i maslaca u zavisnosti koliko ćete šnicli pripremiti i u kolikom ćete ih sudu pržiti.

Šnicle možete, naravno ispržiti i u zejtinu ali ukus će biti drugačiji što ne znači da neće biti ukusne , ali u buteru će biti daleko ukusnije.

Šnicle pržite dok ne dobiju zlatno žutu boju koja vuče na braon , možete ih pržiti i duže ,ali onda če i meso biti suvlje, zadnji sloj mesa mora da bude srednje pečen , pomalo da ostane sirov jer tada je najukusniji .

Kada se šnicle isprže svaku poredjati na ubruse da se ocede od masnoće i pustite ih desetak minuta da odmore , zatim isecite ih na kolutove debljine jedan santimetar i poredjajte u posudu za posluživanje i na kraju ih prelijte nekim prelivom za meso i dekorišite po volji .

Prijatno ! 



Meso istučeno u kesi .


Meso istučeno sa začinima i zarolano pa 
ostavljeno da odstoji preko noći.


Punjenje 


Zarolano meso , mora da bude poput nekakve duguljaste sarme , što znači krajeve uvući ka unutra da ne cure sokovi tokom prženja.


Pohovano ovako izgleda . Ovde imamo dve manje šnicle i jednu dugačku , zavisi od izbora rolanja , dali će biti po dužini kada su duće ili po sredini , tj. kraće .


Ispržene šnicle.


Karađorđeva šnicla , servirana 









Napomena : Kada ove šnicle ispohujete , možete ih držati u frižideru do dva dana pre nego ih ispržite , pa su zbog toga pogodne kada želite da brzo spremite neko jelo za goste. Pripremite šnicle dan , dva unapred , pa kada vam dodju gosti samo izvadite iz frižidera i očas posla gotovo jelo. 




Recepti vatre . 

Нема коментара:

Постави коментар