Spagete sa pecurkama
Potrebno za dve osobe:
* 1/2 pakovanja spageta ( integralne ili obicne spagete, ja sam koristila u ovom slucaju obe vrste, pola integralnih pola obicnih )
* Veza mladog luka
* 250 gr. pecuraka ( ja sam koristila sampinjone )
* 300 ml. pavlake za kuvanje
* Veza svezeg persuna ili korijandera ( po ukusu )
* So, biber po ukusu
* 3-4 supene kasike rendanog kackavalja
* Rukola za ukrasavanje a i za ukus
* 2x kasike maslinovog ulja
Postupak:
Pecurke iseckati na listice, mladi luk na kolutice i persun ili korijander iseckati najsitnije sto je moguce.
Prvo proprziti pecurke dok voda ne ispari ( ukoliko su pustile vodu ). Zatim dodati mladi luk i ponovo proprziti zajedno. Pavlaku za kuvanje sipati i mesati na srednoj temperaturi nekoliko minuta. Nakon toga dodati 3-4 kasike rendanog kackavalja i pnovo sve lepo promesati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i na samom kraju dodati seckani persun ili korijander. Dodati skuvane spagete i sve zajedno dobro promesati.
Servirati i ukrasiti rukolom
Prijatno :-)
Vasa Voda
Potrebno za dve osobe:
* 1/2 pakovanja spageta ( integralne ili obicne spagete, ja sam koristila u ovom slucaju obe vrste, pola integralnih pola obicnih )
* Veza mladog luka
* 250 gr. pecuraka ( ja sam koristila sampinjone )
* 300 ml. pavlake za kuvanje
* Veza svezeg persuna ili korijandera ( po ukusu )
* So, biber po ukusu
* 3-4 supene kasike rendanog kackavalja
* Rukola za ukrasavanje a i za ukus
* 2x kasike maslinovog ulja
Postupak:
Pecurke iseckati na listice, mladi luk na kolutice i persun ili korijander iseckati najsitnije sto je moguce.
Prvo proprziti pecurke dok voda ne ispari ( ukoliko su pustile vodu ). Zatim dodati mladi luk i ponovo proprziti zajedno. Pavlaku za kuvanje sipati i mesati na srednoj temperaturi nekoliko minuta. Nakon toga dodati 3-4 kasike rendanog kackavalja i pnovo sve lepo promesati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i na samom kraju dodati seckani persun ili korijander. Dodati skuvane spagete i sve zajedno dobro promesati.
Servirati i ukrasiti rukolom
Prijatno :-)
Vasa Voda
Нема коментара:
Постави коментар