субота, 14. април 2018.

Kus kus sa socivom - veganski obrok

Jednostavno, zdravo - Kus kus ili Bulgur sa socivom 





Sastojci:

-1x solja kus kusa
-1/2 solje sociva ( ne crvenog )
-1x luk
-2x cena belog luka
-Sveza persuna ili korijandera
-2x solje vode
-So po potrebi
-Limunov sok moze i ne mora - isto dodati po ukusu 2-3x kasike
-Djumbir otprilike 1cm ( moze i ne mora )


Priprema:

-Kus kus oprati ( npr. sipati ga prvo u cediljku i prati ispod mlaza vode ).
-Socivo oprati.
-Luk, beli luk, persun ili korijaner i djumbir sto sitnije iseckati.

-Socivo staviti da se kuva ( u zavisnosti od vrste kuva se duze ili krace ).
-Kus kus skuvati po upustvu ( uglavnom ide 1x solja kus kusa i 2x solje vode, ali najbolje je drzati se uputstva), posoliti.
-Luk proprziti zatim dodati beli luk i djubir ( ako ste se odlucili na varijantu sa limunom onda na kraju przenja dodajte u rashladjenu masu limunov sok).

-U skuvani kus kus dodati skuvano socivo, przeni luk i na kraju seckani persun.
-Sve dobro izmesati, ako treba jos malo posoliti.

-Ide lepo kao prilog svim jelima a ako ste kao predjelo imali corbicu od pecuraka sa brokolijem onda ste imali pravu eksploziju vitamina, minerala i aminokiselina potrebnih za vas organizam.

*Recept corbice od pecuraka sa brokolijem se nalazi na ovom blogu 
*U ovom receptu je pored kus kusa servirana i pecena paprika sa salatom

Prijatno!!!




Нема коментара:

Постави коментар