субота, 7. април 2018.

Plavi patlidzan-batat Kari

Sta za rucak - veganski obrok - Kari      

                                   

Sastojci:

-2x Plava patlidzana (srednje velicine)
-1x Slatki krompir
-So
-700 gr. Paradajza
-1x Luk
-2-3 Cena belog luka
-1cm Djumbira
-!x konzerva kokosovog mleka ili 1x pavlaka za kuvanje
-1x cili ili ljuta papricica
-3-4x Kasicice kari zacina
-na vrh kasicice kurkuma zacina
-500 ml Supice ( kockica ) po potrebi dodati jos vode
- sveza svezeg Koriandera ili Persuna




Postupak:

-Svo povrce iseckati na sitne kockice i prziti u tiganju, prvo luk (prziti dok ne omekne), pa dodati ljutu papricicu, djumbir i beli luk (prziti jos 5 minuta), zatim patlidzane i krompir. Nakon jos 10-ak minuta przenja dodati sekcani pardajz i uliti malo vode. Dinstati dok voda ne ispari.

-Kada je povrce izdinstano uliti supicu i ostaviti da krcka oko 20-ak minuta na tihoj vatri dok batat i patlidzan ne budu mekani ( po potrebi dodavati vodu )
-Pred kraj krckanja dodati kokosovo mleko ili pavlaku za kuvanje, promesati i krckati jos oko 5 minuta.

-Na samom kraju kada je sve spremno dodati u kari seckani korijander ( ili persun )

-Uz ovo sluziti basamati pirinac.



Prijatno :-)

 

* Za sve one koji imaju mogucnosti da nabave sledece namirnice, dodaje se u ovaj kari jos :
-6-7x svezih listova karija
-2x kasicice crnog semena senfa
-1/2 kasicice Ajwian-a
-1x kasicica zacina garam masala
-1x kasicica mlevenog kima

Prvo proprziti semenje senfa, zatim dodati kari lisce i ajwian i posle 2 minuta je postupak kao u receptu opisano (luk, patlidzani....)

* Najlepse kod kari recepata je da sve moze da varira tako da ako nemate neki zacin (naravno barem kari zacin je obavezan) , mozete ga izostaviti i i dalje ce biti ukusno.

Нема коментара:

Постави коментар