понедељак, 2. април 2018.

Plavi patlidzan iz rerne na turski nacin

Punjeni patlidzani za goste ili mirno nedeljno popodne



Sastojci:

-400 gr. mlevenog mesa (najbolje junece mada moze i po zelji)
-2x veca plava patlidzana ili 3x manja
-Biber
-So ili vegeta
-1-2x glavice luka
-1x- konzerva paradajz sosa

Priprema:
-Preseci patlidzane na pola i ostaviti u vodi pola sata da odstoje (da bi se izgubila gorcina)
-Ubrusom ili cistom krpom preci preko patlidzana kako bi se upio visak vode
-Izdubiti patlidzane nozicem i unutrasnjost koju ste izvadili iseckati na sitne kockice

-U tiganju na malo ulja prodinstati luk zatim dodati meso, zaciniti i na kraju dodati paradajz sos
-Uliti jos jednu soljicu vode i krckati na tihoj vatri dok tecnost ne ispari

-Patlidzane puniti smesom od mesa i paradajza i staviti u zagrejanu rernu
-Peci oko 30 minuta na 180 stepeni (kada bocnete patlidzan viljuskom treba biti mekan tada znate da je gotov)

Uz ovo jelo kao pilog ide odlicno pirinac.

Prijatno !




1 коментар:

  1. Emperor Casino | Shootercasino.com
    Play Free Slots Online, Roulette & Live Casino Games at Emperor Casino! Find quality casino 제왕 카지노 games, งานออนไลน์ exclusive bonuses and play for 메리트카지노 real money.

    ОдговориИзбриши