Za iznenadne goste ili opusteno nedeljno popodne.
Sastojci:
-500gr. mesa
-1x jaje
-pola paprike ( velika babura )
-100gr. kackavalja
-1x glavica crnog luka
-So i zacini po zelji
-Pire od paradajza ili kecap
-Hleb, najbolje obican baget
Priprema:
- Iseckati papriku, luk i kackavalj na sitne kockice, zatim sve sjediniti sa mlevenim mesom i jajetom. Zaciniti i sve zajedno izmesati.
-Hleb iseci na parcice, zatim svako parce preseci na pola po sredini i premazati paradajz pireom ili kecapom. Preko toga dodati smesu od mesa.
-Peci u zagrejanoj rerni ( 200 stepeni ) oko 20-ak minuta.
Prijatno.
Ukoliko ostane vise mesa nego sto imate hleba ili prosto ne zelite toliko sendvica da pravite jednostavno od ostatka mesa praviti cuftice i isprziti ih u tiganju ili u rerni.
Нема коментара:
Постави коментар