субота, 10. март 2018.

Mleveni sendvici


Za iznenadne goste ili opusteno nedeljno popodne.



  

Sastojci:

-500gr. mesa
-1x jaje
-pola paprike ( velika babura )
-100gr. kackavalja
-1x glavica crnog luka
-So i zacini po zelji
-Pire od paradajza ili kecap
-Hleb, najbolje obican baget

Priprema:

- Iseckati papriku, luk i kackavalj na sitne kockice, zatim sve sjediniti sa mlevenim mesom i jajetom. Zaciniti i sve zajedno izmesati.
-Hleb iseci na parcice, zatim svako parce preseci na pola po sredini i premazati paradajz pireom ili kecapom. Preko toga dodati smesu od mesa.
-Peci u zagrejanoj rerni ( 200 stepeni ) oko 20-ak minuta.

Prijatno.


Ukoliko ostane vise mesa nego sto imate hleba ili prosto ne zelite toliko sendvica da pravite jednostavno od ostatka mesa praviti cuftice i isprziti ih u tiganju ili u rerni.





Нема коментара:

Постави коментар