недеља, 25. март 2018.

Proso sa tikvicama - vegetarijanski obrok

Tikvice i proso iz rerne - zdravo za stomak



Sastojci:

-150 gr. prosa
-450 ml. mleka
-1x kasicica soli
-1 supena kasika seckane mirodjije
-Biber
-300 gr. tikvica
-4 Jaja
-100 gr. kvarka (sirni namaz)

Postupak:

-Proso staviti u vecu cediljku i pod mlazom vode oprati.
-Mleko staviti da prokuva pa dodati proso i so, kuvati 5-10 minuta na srednjoj vatri, zatim smanjiti vatru i kuvati jos 15-ak minuta (proso treba da je upilo svo mleko).
-Kada je proso skuvano dodati mirodjiju i druge zacine i promesati.

-Luk sitno iseckati
-Tikvice izrendati i ocediti (najbolje staviti u cediljku i izgnjeciti rukama)
-Dodati tikvice, luk u smesu sa prosom i sve zajedno izmesati.
-Masu dodati u podmazan pleh.

-Odvojiti belanac od zumanca
-Belanac posoliti i mikserom mutiti dok se ne dobije sneg.
-Zumanac pomesati sa kvarkom i umesati u masu sa prosom
-Na kraju sneg od belanaca preliti preko prosa

-Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 45-50 minuta

Prijatno!

*Ovo jelo pravim po receptu iz knjige recepata Sandre Strelen i Kristijane Sefer "Rezepte für einen gesunden Darm" ( recepti za zdrava creva).







Нема коментара:

Постави коментар