Zdravo a ukusno - Spanac sa starim hlebom
*za vegetarijance bez slaninice
Sastojci:
- 1kg. spanaca u listu (najbolje zamrznutog, lakse je za pripremu)
- 4-6 jaja
- 3-4 parceta starog hleba
- 1 glavica crnog luka
- So
- Opcionalno slaninica oko 200g
- Mleko ili pavlaka za kuvanje oko 200ml
Pripema:
-Hleb iseckati na kockice i poredjati u podmazan pleh.
-Ako ste koristili zamrznuti spanac onda ga ocediti od vode, ako ste koristili svez onda ga kratno prokuvati i zatim ocediti.
-Proprziti luk na malo ulja sa slaninicom (ako ste dodali slaninicu), pa zatim dodati spanac i jos 2 minuta prziti zajedno.
-U posebnoj ciniji izlupati jaja i mleko (pavlaku za kuvanje) pa dodati tome spanac.
-Sjedinjenom masom preliti hleb u plehu.
-Prekriti pleh folijom na kojoj se izbuse rupice i peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Uz ovo ide odlicno beli sir, sopska salata ili samo jogurt.
Prijatno!
Tip:
*za vegetarijance bez slaninice
Sastojci:
- 1kg. spanaca u listu (najbolje zamrznutog, lakse je za pripremu)
- 4-6 jaja
- 3-4 parceta starog hleba
- 1 glavica crnog luka
- So
- Opcionalno slaninica oko 200g
- Mleko ili pavlaka za kuvanje oko 200ml
Pripema:
-Hleb iseckati na kockice i poredjati u podmazan pleh.
-Ako ste koristili zamrznuti spanac onda ga ocediti od vode, ako ste koristili svez onda ga kratno prokuvati i zatim ocediti.
-Proprziti luk na malo ulja sa slaninicom (ako ste dodali slaninicu), pa zatim dodati spanac i jos 2 minuta prziti zajedno.
-U posebnoj ciniji izlupati jaja i mleko (pavlaku za kuvanje) pa dodati tome spanac.
-Sjedinjenom masom preliti hleb u plehu.
-Prekriti pleh folijom na kojoj se izbuse rupice i peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Uz ovo ide odlicno beli sir, sopska salata ili samo jogurt.
Prijatno!
Tip:
-Ako koristite sveze povrce mozete ga dodatno ocistiti od pesticida mesavinom sirceta i sode bikarbone.
Нема коментара:
Постави коментар